Magyar Falu Program

 

A Magyar Falu Program keretében a beruházás során megvalósult a közösségi ház tetőfedés cseréje. A cserépfedés bontását követően bontásra került a lécezés, megtörtént a tetőszerkezet kiegyenlítése, fóliázása, ellenlécezése és lécezése. Ezt követően került sor a tetőfelület fedésére. Az udvari részen lévő lemezfedésű tető is új lemez fedést kapott.

A felújítás során a csatornarendszer is új horganyzott acéllemez csatornára lett lecserélve. A belső térben az elhasználódott szalagparketta kicserélésre került, a klubhelyiségben a csaphornyos parketta csiszolása és lakkozása valósult meg. Az épület teljes belső festése is megvalósult a felújítás során, az esetleges vakolathibák kijavításával.

A projekt során beszerzésre kerültek a kor igényének megfelelő, kulturált szórakozást biztosító műszaki eszközök (LED TV, projektor, hangfalak, mikrofon stb.) játékok (biliárd, darts, léghoki stb.), illetve a rendezvények lebonyolításához szükséges bútorok (székek, asztalok).

Kihelyezésre kerültek a Falutáblák és a Támogatói tábla a Magyar Falu Program logójával, illetve a beruházás előírt adataival. A Magyar Falu Program logója a település honlapján feltüntetésre került.

 

A pályázathoz képest a projektben változás nem történt.

A projekt megvalósítását kis mértékben lassította és nehezítette a polgármester személyében bekövetkezett változás.

A beruházás eredményeképpen mára egy kívül-belül megújult létesítményben van lehetősége a helyi lakosoknak a szabadidejük kulturált és tartalmas eltöltésére., illetve különböző rendezvények, fórumok megszervezésére. Ezzel a településünk élhetőbbé vált, helyben is elérhetők lettek kulturált szórakozási lehetőségek. Így javult a község népességmegtartó ereje is. 

 

Sántos,2020.09.13