Sántosi Polgármesteri Hivatal és Szociális Gondozási Központ épületének energetikai korszerűsítése TOP-3.2.1-16-SO1-2017-00013

infoblokk_kedv_final_CMYK_ ESZA

A projekt keretében Sántos Község Önkormányzatának tulajdonában álló Polgármesteri Hivatal és Szociális Gondozási Központ (7479 Sántos, Fő utca 112.. hrsz.: 2) energetikai korszerűsítése valósul meg. A jelenlegi projekt megvalósítása során önállóan támogatható és önállóan nem támogatható tevékenységek valósulnak meg.

A beruházás keretein belül megvalósuló önállóan támogatható tevékenységek:

– külső határoló szerkezetek utólagos hőszigetelése és külső nyílászárók cseréje

– maximum HMKE fotóvillamos rendszer kialakítása saját villamosenergia-igény kielégítése céljából

A beruházás keretein belül megvalósuló önállóan nem támogatható tevékenységek:

– fosszilis energiahordozó alapú hőtermelő berendezések korszerűsítése, illetve cseréje, és/vagy a kapcsolódó fűtési és HMV rendszerek korszerűsítése:

o hőtermelő berendezések korszerűsítése, cseréje

o fűtési és HMV rendszer korszerűsítése, cseréje

o épületgépészeti intelligens szabályzási rendszerek kiépítése, fejlesztése

A beruházás keretein belül kötelezően megvalósítandó, önállóan nem támogatható tevékenységek:

– akadálymentesítés

A projekt megvalósítása esetén az épület hőtechnikai tulajdonságai javulnak, csökken a fajlagos hőveszteség, ezáltal kevesebb lesz az épület fűtési energiafogyasztása. A kevesebb fogyasztás kevesebb energiafelhasználást jelent, ami kevesebb üzemeltetési költséggel jár, illetve csökken a káros anyag kibocsájtás, így illeszkedik a pályázati célkitűzésekbe is. A napelemes rendszer telepítésével tovább csökken a fosszilis energiafelhasználás.

Megvalósítandó tevékenységek a Polgármesteri Hivatal és Szociális Gondozási Központ épületén:

– utólagos külső oldali szigetelés – önállóan támogatható tevékenység:

A felületi hőveszteségek csökkentése érdekében javasolt a homlokzati falak és a padlásfödém utólagos 

– külső nyílászárók cseréje – önállóan támogatható tevékenység:

A felületi hőveszteségek csökkentése érdekében javasolt a fa keretszerkezetű homlokzati nyílászárók cseréje fokozott hőszigetelésű és légzárású, PVC keretszerkezetű, háromrétegű üvegezés, argongáz töltésű, LOW-E bevonatos, melegperemes nyílászárókra

– Napelemes rendszer (napenergiát hasznosító fotóvoltaikus rendszerek) – önállóan támogatható tevékenység:

Az energiahordozó fogyasztások és a CO2 emissziók csökkentése érdekében javasolt megújuló energiát hasznosító napelemes rendszer telepítése.

– hőtermelő berendezések korszerűsítése, cseréje – önállóan nem támogatható tevékenység:

A fűtés primer energia igényének csökkentése érdekében javasolt a jelenlegi kazánok cseréje modern kondenzációs gázkazánokra.

– fűtésszabályozás korszerűsítése – önállóan nem támogatható tevékenység:

A fűtés éves nettó hőenergia igényének csökkentése, illetve a teljesítmény és a hőigény illesztésének pontatlansága miatti veszteségek mérséklése érdekében javasolt termosztatikus radiátor szelepfejek telepítése.

Ahhoz, hogy a projekt a szabályoknak megfelelően valósuljon meg, projektmenedzsment segítségét vesszük igénybe. A projekt megvalósulása során a tájékoztatást és nyilvánosságot biztosítjuk, és az építési beruházáshoz műszaki ellenőrt veszünk igénybe. Az új, beépített technológia működtetéséhez képzést tartunk a releváns műszaki dolgozók részére.

A leírt tevékenységek biztosítják számunkra azt, hogy a projekt az Európai Unió előírásait betartva valósuljon meg.